كوفى شوب المنتدى
+3
الكابتن مصطفى
الحبايب
dr/abdo
7 مشترك
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
كوفى شوب المنتدى
الإثنين ديسمبر 06, 2010 3:55 pm
بسم الله الرحمن الرحيم
هاعمل شاي
ودة فعلا اللي هاعمله
هاعمل كوباية شاي بالطريقة الصح
وموش بس الشاي
كل الاعشاب اللي بتتشرب
هاوضح الطريقة الصح لاستخلاص المواد الفعالة اللي فيها
علشان نوصل للفايدة من استخدامها
ولتكن البداية مع اللي نعرفه(واللي نعرفه احسن من اللي مانعرفهوش)
هاعمل شاي
ودة فعلا اللي هاعمله
هاعمل كوباية شاي بالطريقة الصح
وموش بس الشاي
كل الاعشاب اللي بتتشرب
هاوضح الطريقة الصح لاستخلاص المواد الفعالة اللي فيها
علشان نوصل للفايدة من استخدامها
ولتكن البداية مع اللي نعرفه(واللي نعرفه احسن من اللي مانعرفهوش)
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الإثنين ديسمبر 06, 2010 3:56 pm
الشاي
كتير مننا بيغلى الماء ويضيف السكر مع الشاي وبعدين الماء المغلى علية وبعد كدة يغليه
مرة تانية او يقدمه مباشرة من غيرغلى مرة تانية
والطريقة دي موش صح
اعتقد ان كتير منكم يعرف الطريقة الصحيحة ولكن من باب التذكير فقط لا اكثر و لا اقل
الطريقة المناسبة هي :
غلي الماء لوحدة واضافة السكر في البراد وبعدين نضيف علية الماء المغلى و نغلى مرة تانية
بعد غليان الماء و السكر ينزل من النار ونضيف علية الشاي سواء كان اوراق او اكياس
طبعا الكمية سواء للسكر او للشاي حسب الذوق (انا بحبه شاي خفيف سكر زيادة وبالقرنفل)
المهم بعد اضافة الشاي على السكر المغلى في الماء يتم الانتظار حوالى 5 دقائق حتى يحمر الشاي
ثم يصفى او يوضع في براد آخر وهاتشوفوا الفرق في الطعم
الى ما جربش هذة الطريقة يجربها بسررررررعه
كتير مننا بيغلى الماء ويضيف السكر مع الشاي وبعدين الماء المغلى علية وبعد كدة يغليه
مرة تانية او يقدمه مباشرة من غيرغلى مرة تانية
والطريقة دي موش صح
اعتقد ان كتير منكم يعرف الطريقة الصحيحة ولكن من باب التذكير فقط لا اكثر و لا اقل
الطريقة المناسبة هي :
غلي الماء لوحدة واضافة السكر في البراد وبعدين نضيف علية الماء المغلى و نغلى مرة تانية
بعد غليان الماء و السكر ينزل من النار ونضيف علية الشاي سواء كان اوراق او اكياس
طبعا الكمية سواء للسكر او للشاي حسب الذوق (انا بحبه شاي خفيف سكر زيادة وبالقرنفل)
المهم بعد اضافة الشاي على السكر المغلى في الماء يتم الانتظار حوالى 5 دقائق حتى يحمر الشاي
ثم يصفى او يوضع في براد آخر وهاتشوفوا الفرق في الطعم
الى ما جربش هذة الطريقة يجربها بسررررررعه
رد: كوفى شوب المنتدى
الإثنين ديسمبر 06, 2010 10:36 pm
ههههههههههههه حبيبى يا دكتور يارب لما تيجى تعزمنى على كوب شاى على زوقك
- الكابتن مصطفى
عدد المساهمات : 912
تاريخ الميلاد : 20/10/1984
ت.التسجيل : 27/06/2010
العمر : 39
عالم ترافيان
الكليه : معهد الدلتا العالى للحاسبات بالمنصورة
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 3:54 pm
تسلم ايدك يادكتور بجد كباية شاى تماااااااااااااااااااام
- ابو اشرف
عدد المساهمات : 1473
تاريخ الميلاد : 22/09/1977
ت.التسجيل : 08/05/2010
العمر : 46
hاتصلات
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 4:20 pm
مشكور جدا
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 6:48 pm
نفسى اعزمكم النهارده على
قبل ما اقول عندى حاجه عازه اقولهالكم
(وده المقصود من الموضوع اصلا)
قبل ما اقول عندى حاجه عازه اقولهالكم
(وده المقصود من الموضوع اصلا)
في حكمة قريتها خاصة بكوباية الشاي حبيت انقلهالكم
(ملحوظة:دة تشبيه ...اه احسن حد يفتكر انها طريقة لعمل الشاي)
الحكمة:
تخيل أن لديك كأس شاي مر
وأضفت إليه سكرا ... ولكن لا تحرك السكر
فهل ستجد طعم حلاوة السكر؟
بالتأكيد لا . ..
أمعن النظر في الكأس لمدة دقيقة ... وتذوق الشاي
هل تغير شي !
هل تذوقت الحلاوة؟
أعتقد لا ...
ألا تلاحظ أن الشاي بدأ يبرد ويبرد
وأنت لم تذق حلاوته بعد؟
إذن محاولة أخيرة ضع يديك على رأسك ودر حول
كاس الشاي وادعُ ربك أن يصبح الشاي حلواً
إذن . .. كل ذلك من الجنون ...
وقد يكون سخفاً. ..
فلن يصبح الشاي حلواً . ..
بل سيكون قد برد ولن تشربه أبداً . ...
وكذلك هي الحياة ... فهي كوب شاي مر
والقدرات التي وهبك الله إياها والخير الكامن داخل
نفسك هو السكر ... الذي إن لم تحركه بنفسك فلن
تتذوق طعم حلاوته وإن دعوت الله مكتوف الأيدي
أن يجعل حياتك أفضل فلن تكن أفضل إلا
إن عملت جاهداً بنفسك ...
وحركت إبداعاتك بنفسك ...
لذلك اعمل ...
لتصـل
لتنجح
لتصبح حياتك أفضــل . ..
وتتذوق حلاوة إنتاجك وعملك وإبداعك
فتصبح حياتك أفضل شاي يعدل المزاج ...
(ملحوظة:دة تشبيه ...اه احسن حد يفتكر انها طريقة لعمل الشاي)
الحكمة:
تخيل أن لديك كأس شاي مر
وأضفت إليه سكرا ... ولكن لا تحرك السكر
فهل ستجد طعم حلاوة السكر؟
بالتأكيد لا . ..
أمعن النظر في الكأس لمدة دقيقة ... وتذوق الشاي
هل تغير شي !
هل تذوقت الحلاوة؟
أعتقد لا ...
ألا تلاحظ أن الشاي بدأ يبرد ويبرد
وأنت لم تذق حلاوته بعد؟
إذن محاولة أخيرة ضع يديك على رأسك ودر حول
كاس الشاي وادعُ ربك أن يصبح الشاي حلواً
إذن . .. كل ذلك من الجنون ...
وقد يكون سخفاً. ..
فلن يصبح الشاي حلواً . ..
بل سيكون قد برد ولن تشربه أبداً . ...
وكذلك هي الحياة ... فهي كوب شاي مر
والقدرات التي وهبك الله إياها والخير الكامن داخل
نفسك هو السكر ... الذي إن لم تحركه بنفسك فلن
تتذوق طعم حلاوته وإن دعوت الله مكتوف الأيدي
أن يجعل حياتك أفضل فلن تكن أفضل إلا
إن عملت جاهداً بنفسك ...
وحركت إبداعاتك بنفسك ...
لذلك اعمل ...
لتصـل
لتنجح
لتصبح حياتك أفضــل . ..
وتتذوق حلاوة إنتاجك وعملك وإبداعك
فتصبح حياتك أفضل شاي يعدل المزاج ...
- ابو اشرف
عدد المساهمات : 1473
تاريخ الميلاد : 22/09/1977
ت.التسجيل : 08/05/2010
العمر : 46
hاتصلات
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأربعاء ديسمبر 08, 2010 11:48 am
الله علي الكلمات الجميله والمفيد وفعلا تعبير في غايه الاهميه والحركه بركه كما يقولون
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأربعاء ديسمبر 08, 2010 3:48 pm
القهوة
نحضر فنجانين ماء
ملعقة صغيرة سكر (او بدون حسب الرغبة)
واخدة بالك يامروة
ملعقتين صغيرتين من القهوة (سواء سادة او محوجة)
وطبعا كلنا عارفين ان المحوجة بتبقي منضاف ليها حبهان(الهيل)
الطريقة :-
===========
نضيف الماء في كنكة(ركوة) صغيرة و نضيف السكر والبن ونحرك على نار معتدلة الحرارة
ولما تغلي القهوة نخفف النار ونغلي لمدة دقيقة مع رفع الكنكة( الركوة)من علي النار واعادتها
واهم حاجة
نحافظ علي الوش ياجماعة
ونقدم القهوة ساخنة
وبالهنا والشفا
نحضر فنجانين ماء
ملعقة صغيرة سكر (او بدون حسب الرغبة)
واخدة بالك يامروة
ملعقتين صغيرتين من القهوة (سواء سادة او محوجة)
وطبعا كلنا عارفين ان المحوجة بتبقي منضاف ليها حبهان(الهيل)
الطريقة :-
===========
نضيف الماء في كنكة(ركوة) صغيرة و نضيف السكر والبن ونحرك على نار معتدلة الحرارة
ولما تغلي القهوة نخفف النار ونغلي لمدة دقيقة مع رفع الكنكة( الركوة)من علي النار واعادتها
واهم حاجة
نحافظ علي الوش ياجماعة
ونقدم القهوة ساخنة
وبالهنا والشفا
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأربعاء ديسمبر 08, 2010 4:50 pm
كدا طعم الحياه اتغير
داحنا مش كنا عايشين يا جدعان
تسلم يا دكتور
داحنا مش كنا عايشين يا جدعان
تسلم يا دكتور
- مجدى الصفطى
عدد المساهمات : 192
تاريخ الميلاد : 26/03/1966
ت.التسجيل : 28/11/2010
العمر : 58
https://www.youtube.com/watch?v=kD_Y3dzCmRE
الكليه : كليه الزراعة جامعة الزقازيق
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأربعاء ديسمبر 08, 2010 6:38 pm
حيرتنى يا دكتورنا
لسه هاشرب الشاى
ليئتك جيت بالئهوه
عموما شكر احبيبى على كرمك الجميل
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الخميس ديسمبر 09, 2010 2:54 pm
محمود حبيبى انا هنا اعتبرنى صبى القهوه وشوف طلباتك وانا انفذ بس ومش هحاسبك
شكرا ليك كابتن مكرونه على مرورك على قهوتنا نتمنى استضافتك دائما
الهدف من الموضوع اننا نتعلم الطرق الصحيحه لعمل المشروبات
تشرب ايه ياافندم؟
شكرا ليك كابتن مكرونه على مرورك على قهوتنا نتمنى استضافتك دائما
الهدف من الموضوع اننا نتعلم الطرق الصحيحه لعمل المشروبات
تشرب ايه ياافندم؟
رد: كوفى شوب المنتدى
الخميس ديسمبر 09, 2010 9:45 pm
كنت بدك تعزمنى على كوب مش عارف اسمه ايه (خاتانلبىبنتبلنت)حاجه زى كده مش فاكر اسمه ايه
ممكن 2 وعمرو هيحاسبك
ممكن 2 وعمرو هيحاسبك
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
السبت ديسمبر 11, 2010 5:22 pm
مفيش شكك ولاداعى للطرد من القهوه
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
السبت ديسمبر 11, 2010 10:05 pm
انا عاوز عناب
وواحد شاى بحليب
وكمان واحد سحلب
لان الجو برد وعاوزين ندفى نفسنا
وواحد شاى بحليب
وكمان واحد سحلب
لان الجو برد وعاوزين ندفى نفسنا
- dr/abdo
عدد المساهمات : 691
تاريخ الميلاد : 26/10/1983
ت.التسجيل : 08/02/2010
العمر : 40
https://alqurain.yoo7.com
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأحد ديسمبر 19, 2010 7:58 am
معلش الانبوبه خلصت والواد القهوجي عنده امتحانات
- makarona
عدد المساهمات : 799
تاريخ الميلاد : 01/01/1988
ت.التسجيل : 17/09/2010
العمر : 36
الفيس بوك
المزاج : الحمد لله
رد: كوفى شوب المنتدى
الأحد ديسمبر 19, 2010 11:13 am
هنستنى فى الدور التانى ان شاء الله
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى